SU Lån – Hvad er et SU-lån og hvordan tager du det?

su lån

SU står for Statens Uddannelsesstøtte og det er en økonomisk støtte til dig der studerer. Det behøves ikke kun være i Danmark. Er du udvekslingsstudent i f.eks. Canada har du mulighed for at fortsætte din SU i mens du studerer derovre.

Hvad er RKI & Hvordan kommer du ud af RKI?

hvad er rki

Men først lidt introduktion… Nye tal fra Experian, som driver RKI-registeret, viser, at der bliver færre og færre danskere i RKI. Det betyder kort sagt, at danskerne er blevet bedre til at betale deres regninger. Det er faktisk fjerde år i træk, at antal danskere registreret i RKI er faldet.

Hvornår får man penge tilbage i SKAT?

skat tilbage

Tidsplanen for hvornår man får penge tilbage i SKAT afhænger af dine skatteoplysninger. Generelt gælder det, at hvis du skal have under 100.000 kroner tilbage i SKAT får du dem udbetalt d. 5 april 2020. Hele tidslinjen er således:

Beboerindskudslån – Lån til beboerindskud i almen bolig

beboerindskud

Hvis du flytter i almen bolig, kan du ansøge om lån til beboerindskud hos din kommune. Det er et krav, at boligen er opført efter 1. april 1964. Du kan finde ud af hvornår din bolig er fra i Statens Arkiver eller prøve online på Borger.dk eller BBR.dk.

Hvor meget kan man låne i sin friværdi? – og hvad er nedsparingslån?

nedsparingslån

Som udgangspunkt kan du låne 80% af din ejerboligs aktuelle handelspris som realkreditlån. For fritidsboliger er satsen højest 75% De næste 10-15% af din boligs værdi kan du tage som boliglån i banken, og de sidste 5% skal du selv have sparet op.

Lovforslaget om nye regler for forbrugslån 2018/2019

lovgivning om forbrugslån

Finanstilsynet har den 29. november 2018 lavet et nyt udkast til en lov om forbrugslånvirksomheder. Denne nye lov giver nye ændringer til reguleringen og har stor indflydelse for nuværende og fremtidige virksomheder af denne type.

Hvordan skifter man bank?

Der er ofte mange penge at spare ved at skifte bank – men hvordan gør man egentlig det? Hvilke grunde er der til at skifte bank, og hvilken bank skal man så egentlig vælge? Få alle svarene her…

100 måder at spare penge på (opdateres løbende)

spar penge top 100

Her hos Tempest går vi meget op i at spare penge. Derfor laver vi nu en guide vi opdaterer HVER dag – og vi stopper først når vi har nået 100 forskellige måder at spare penge på.

4 bedste måder at spare penge til jul

spar penge juleaften

Hvis økonomien er stram i december måned er det en god idé at spare penge på julen. I denne artikel vil vi dele de bedste tips og tricks til at få mere luft i økonomien.

Børneopsparing i 2019 – Få en opsparing til børn i 2019

børneopsparing

Den bedste start på et barns liv er med en børneopsparing i ryggen. Der skal f.eks. møbleres lejlighed, have råd til livet ved siden af SU eller noget tredje. En investering til børn er ikke bare et godt sted at lægge dine penge, men også en investering i din families fremtid. Du sørger nemlig for, at dit barn er fri for at tage dyre sms lån eller forbrugslån.