Børneopsparing i 2019 – Få en opsparing til børn i 2019

Update: For første gang siden 1972 hæver folketinget beløbsgrænsen for hvor meget du må indbetale på en børneopsparing. Beløb er nu fordoblet og der kan indsættes 6000 kroner på en børneopsparing om året. Det svarer til, at du kan hæve det månedlige beløb fra 250 kroner til 500 kroner om måneden. Det totalte indskud er derfor øget fra 36000 til 72000 kr.

Den bedste start på et barns liv er med en børneopsparing i ryggen. Der skal f.eks. møbleres lejlighed, have råd til livet ved siden af SU eller noget tredje. En investering til børn er ikke bare et godt sted at lægge dine penge, men også en investering i din families fremtid. Du sørger nemlig for, at dit barn er fri for at tage dyre sms lån eller forbrugslån.

Børneopsparing i 2019: Sådan gør du!

Sidder du og overvejer at oprette en opsparing til dit barn eller flere børn er du kommet til det rigtige sted. Her hos Tempest har vi samlet de bedste banker at investere pengene i til børnene.

Hvor meget må man indbetale på børneopsparing?

Reglerne for børneopsparing er meget simple. Du må maksimalt indbetale 3000 6000 kroner om året på opsparingen. Det svarer til 250 500 kroner om måneden. Samlet må du maksimalt indbetale 36000 72000 kroner på en børneopsparing. Du kan indbetale penge på børneopsparingen fra barnet er født og til barnet fyldet 14 år. Herefter må du ikke indbetale på kontoen. Det er vigtigt, at du opretter en børneopsparing hurtigst muligt, da der så kommer renters renter på beløbet. Det kan hurtigt blive til mange penge.

børneopsparing

Hvornår bliver en børneopsparing udbetalt?

Børneopsparingen står på en låst konto hos din bank. Det kan være Danske Bank, Nordea, Jyskebank eller noget fjerde. En børneopsparing kan blive udbetalt fra barnet er 14 år. Du skal vælge hvornår pengene skal udbetales 7 år før. Vær derfor i god tid. Vil du gerne have at dit barn får udbetalt pengene når de er 18 år skal du derfor sige det til banken når barnet er 11 år. Skal barnet allerede have pengene som 14 årig er det vigtigt at du fortæller banken det når barnet er 7 år.

Vigtige ting at huske ved en børneopsparing:

  • Alle i familien kan indbetale til børneopsparingen. Det vil sige at både bedsteforældre og oldeforældre kan hjælpe til.
  • Renten på en børneopsparing varierer. Den er typisk op til 1.5%. Du kan både vælge fast og variabel rente.

Hos Tempest anbefaler vi alle at oprette en børneopsparing så snart barnet er født.

Læs mere: https://danskebank.dk/privat/news/nye-regler-for-boerneopsparinger-paa-vej
Læs mere: https://skat.dk/skat.aspx?oid=2048447