Er der nogen yderligere omkostninger ved kviklån?

Ud over lånets renter, er der en del yderligere omkostninger ved et kviklån. Det er nemt at blive vildledt af låneudbyderens gode tilbud. Det kunne for eksempel være et løfte om, at du kan få de første 30 dage gratis eller at du slipper for at betale administrative gebyrer. Det er derfor vigtigt at kigge på lånets ÅOP. Dette står for Årlige Omkostninger i Procent og fortæller dig om lånets samlede pris. Lad dig derfor ikke snyde af gode tilbud, da det sagtens kan ende med at blive dyrere end et andet kviklån.

En god idé kan være at sammenligne flere låneudbydere, og måske ansøge flere steder, så du får det bedste tilbud. Der findes flere hjemmesider, som sammenligner lånene for dig. Både inden du ansøger, men der findes også nogle der tilbyder at sende din ansøgning til flere låneudbydere på én gang, og derefter sende dig de bedste lånetilbud. 

Når du har optaget et kviklån, tilbagebetaler du typisk et fast beløb hver måned. Dette beløb består både af det lånte beløb, men også af lånets renter og renters renter. Dette kører som regel automatisk indtil lånet er helt tilbagebetalt. Sørg for at holde dig inden for det bestemte tilbagebetalingstid, så du undgår ekstra gebyrer. Hvis du ikke formår at betale dit lån tilbage i overensstemmelse med din låneaftale, kan låneudbyderen opkræve rykkergebyrer og gældsrenter.

Hvis du fortsat ikke formår at betale, kan låneudbyderen sende din sag til inkasso. Sker dette, vil du blive pålagt sagsomkostningerne oven i de penge du allerede skylder. I sidste ende kan du risikere at blive registreret i RKI, hvilket gør det meget svært for dig at låne penge i fremtiden. Hvis du bliver registreret i RKI, bliver du registreret som dårlig betaler. Der er derfor ikke mange låneudbydere, der tilbyder lån til RKI-registrerede.