Tilbage til Fagforening

Fagforening for Bygningskonstruktør

Som bygningskonstruktør er det vigtigt at du har en fagforening. 8000 bygningskonstruktører i hele Danmark og et tal som stiger gør det svært at finde arbejde hvis du skulle blive opsagt fra dit nuværende, og derfor er det godt at have en plan b som eksempel en a kasse. Medlemskab af en a kasse og fagforening giver dig økonomisk stabilitet hvis du skulle blive opsagt, da du vil få udbetalt et kontant beløb oven i dagpengene fra din fagforening.

Du har sikkert læst bygningskonstruktør hos KEA eller VIA og hvis du ikke har fået meldt dig ind i en fagforeningen siden er det ved at være på tide at gøre dette. Oprettelse af medlemsskab tager ofte få minutter, og du bliver derefter ringet op af din nye fagforening med en velkomst.

bygningskonstruktører på arbejdsplads

Konstruktørforeningen (KF) er det mest populære valg som fagforening til bygningskonstruktører og de hjælper hvert år mere end 3000 i konstruktørbranchen med udfordringer på deres arbejdsplads. Det kan være udfordringer som opsigelser, lønforhandlinger og generelle HR opgaver.

KF er ikke den eneste fagforening til konstruktører, og især ikke den bedste. Du vil have lige så gode muligheder for hjælp hvis du er medlem af Krifa, CA eller det faglige hus. Du kan blive medlem af alle tre via Tempest og du kan finde alle a kasser på vores hovedside.

Som bygningskonstruktør er du tilknyttet store byggeprojekter som strækker sig over måneder eller måske et års tid. Når dit byggeprojekt er færdigt vil du have noget tid uden arbejde, og derfor er det godt at være medlem af en a kasse så du kan få økonomisk hjælp i form af dagpenge i når du er arbejdsløs. Det kræver, at du både er medlem af en a kasse og en fagforening for at du kan få udbetalt denne, og så vil din fagforening samtidig hjælpe dig med at finde nyt arbejde. Der sidder konsulenter klar til både at hjælpe dig med at skrive nyt CV og sende ansøgninger til virksomheder. Nogle a kasser har endda en coach tilknyttet, som kan hjælpe dig med at udvikle dig personligt til en eventuel jobsamtale.