Lån

På denne side kan du finde en liste over de forskellige lån der eksisterer.

Kviklån

Et kviklån er et lynhurtigt lån på nettet. Det dækker over mange forskellige lån som f.eks. hurtige sms lån, en kassekredit eller et mindre lån hos en virksomheden under sikkerhed. Du låner mellem 500 og 10.000 kroner og det udbetales hurtigt. Hele ansøgnings processen foregår over nettet og du lægger ingen sikkerhed for dit lån. Kviklån er i øvrigt en af de dyreste lån du kan foretage dig. Nogle vil kategorisere forbrugslån som et kviklån.

Forbrugslån

Et forbrugslån er et større lån (10.000+) som, som navnet siger, bruges til forbrug. Forbrug er f.eks. mad, udbetaling til lejlighed, benzin, gaver, tøj osv.

SMS Lån

Et SMS lån er typisk et mindre lån på max 5.000 kroner som du ansøger om via SMS. Det bliver hurtigt udbetalt og ansøgnings processen er meget hurtig. Et SMS lån skal  typisk betales tilbage indenfor 30 dage – ellers bliver det meget dyrt for lånetager.

Banklån

Et banklån foretager du i din bank. Det er typisk store lån som banken skal have en form for sikkerhed i. Det kan være i en lejlighed, en bil eller lignende. Din bank vil typisk også spørge om samtykke til dine skatteoplysninger, vide lidt om din boligsituation, se et budget, seneste lødsedler med mere. Det kan ofte være en længere process og derfor er andre lån populære.

Kassekredit

En kassekredit er et overtræk din bank giver dig lov til at have. En kassekredit har typisk en rente på 18%. Din bank blandet sig ikke i hvad du bruger pengene til. Udover renten koster en kassekredit også et årligt gebyr at have. En kassekredit er rigtig god at have hvis man har nogle uforudsete omkostninger en enkelt måned.

Boliglån

Et boliglån er et lån på udover de 80% af huskøb som ofte dækkes af et realkreditlån. Et boliglån har ofte lav rente og banken tager sikkerhed i din bolig. De kan derfor også sætte boligen til salg hvis du skulle misligeholde din gæld.

Billån

Et billån er et lån til en bil. Det er ofte et billigt lån, men det er fordi, at banken har pant i din bil. Betaler du ikke dine afdrag kan de tale bilen fra dig.

Andelsboliglån

Et andelsbolig lån er et lån til en andelslejlighed. Når du køber en andelslejlighed kan du ikke tage et realkreditlån så derfor er andelsboliglån blevet oprettet. Ligesom et realkreditlån har banken pant i din andelsbolig.