Hvad gør jeg hvis min ansøgning bliver afvist?

At din sms ansøgning bliver afvist kan der være mange grunde til. Det kan være fordi du forsøger at tage et sms lån trods RKI, at banken ikke har fået tilstrækkelige oplysninger til at kunne kreditvurdere dig eller at din individuelle kreditvurdering ikke er faldet ud til din fordel. Nogen af tingene kan du selv gøre noget ved, og andre er en lang process som du ikke kan ændre på indenfor få uger. I den følgende tekst vil vi gennemgå de forskellige scenarier du kan være udsat for i forbindelse med din ansøgning.

Hvis du forsøger at optage et SMS lån trods RKI:

Er dette din udfordring er der heldigvis hjælp at hente. Der er fire banker i Danmark som godkender lån til RKI registrerede låneoptagere. Det er Tando, Apex, LendingWire og Tillidslån. Fælles for dem er, at de kræver en kautionist for at dit lån bliver godkendt. Det er for at stille sikkerhed til banken så at det er sikre på, at du ikke løber med pengene og at de i en nær fremtid vil få deres penge tilbage.

Hvis du ikke har indsendt tilstrækkelige oplysninger:

Hvis du ikke har indsendt tilstrækkelige oplysninger om dine private forhold såsom: skatteoplysninger, nuværende aktiver, lønsedler eller samtykke til SKAT kan du forvente at din ansøgning bliver afvist. Dette retter du op på ved at tage kontakt til banken og derefter gensende de ønskede dokumenter. Du skal forvente en ekstra svartid og behandling af din ansøgning på 1-3 uger. Så er det pludselig ikke et hurtigt lån længere, men blot en anden måde at få penge mellem hænderne.

Hvis din individuelle kreditvurdering er negativ:

Hvis din individuelle kreditvurdering, som er påkravet af Finanstilsynet, har du ikke mulighed for at optage et sms lån. Det er et lovkrav at alle kreditmodtagere skal have kreditgodkendes via en individuel kreditvurdering og dette er bankens pligt at overholde. Du kan få oplyst hvilke krav du ikke overholder for at få godkendt kreditvurderingen og så senere rette op på det. Det kan være at du skylder for mange penge væk, at du har stor gæld til SKAT eller at du er registreret i RKI. Alle disse tre er der løsninger på, og efter du har rettet op på det kan du sende din ansøgning igen.