Hvilke fordele og ulemper er der ved kviklån?

Så ja, der er nogle fordele ved at tage et kviklån, men det er vigtigt at være opmærksom på lånets vilkår og omkostninger. Kviklånet er nemlig kendt for at gemme på skjulte gebyrer, og ender derfor ofte med at blive en ret dyr omgang for nogle. Orientér dig, og undersøg de mange forskellige kviklån og låneudbydere. De er nemlig ikke alle ens, og har ikke alle samme rente og ÅOP – Årlig Omkostning i Procent. Du bør kun optage et kviklån, hvis du har luft i din økonomi til at betale det tilbage. Der er nogle, der føler sig nødsaget til at tage et kviklån, fordi de står i en presset økonomisk situation.

På grund af den i forvejen ringe økonomiske tilstand, har mange svært ved at tilbagebetale lånet. Optag derfor kun et kviklån, hvis du har brug for noget specifikt, og ikke hvis du blot har brug for lidt ekstra penge mellem hænderne. Det er vigtigt, at beslutningen er velovervejet, før du søger om lån. Hvis dit behov blot er lidt mere økonomisk frihed, findes der andre muligheder, som måske kunne være en bedre løsning end et dyrt kviklån. Undersøg for eksempel mulighederne for en kassekredit. Kassekreditten oprettes gennem din bank, og kan fungere som en økonomisk støtte i hverdagen.

En kassekredit sætter et mindre beløb til rådighed hver måned på din konto. Men du behøver ikke bruge dem alle, de er blot til rådighed. Du kan bruge det, du har brug for. Og det variere måske fra måned til måned. Derudover betaler du kun renter af det beløb, du vælger at trække fra kassekreditten, og ikke det hele rådige beløb.