Hvilke krav er der til ansøgningen?

Der er meget få krav til dig som låntager. De to største krav er din alder og din nuværende kreditvurdering. Modsat andre lån, skal du ikke stille sikkerhed når du låner via SMS og det er derfor en enormt smart måde at få lidt ekstra penge i slutningen af måneden eller til udbetaling på din nye lejlighed. Dog strammer finansstyrelsen løbende kravene til den individuelle kreditvurdering så internetbanken skal opfylde flere krav. Blandt andet skal de nu tjekke om du har gæld til SKAT for at de kan godkende dit lån.

Følgende krav skal være opfyldt for at du kan få godkendt dit SMS lån i første forsøg:

  1. For at optage et lån på SMS skal du være minimum 18 år. Nogle få af vores låneudbydere kræver, at du er 21 år.
  2. Du har en fast indkomst (kontakthjælp, lønmodtager, pension og lign.) Du skal også kunne fremvise en lønseddel hvis du bliver spurgt om det.
  3. Du er ikke registreret i RKI som dårlig betaler. Hvis du er det, skal du kigge efter en anden type lån.
  4. Du kan fremvise dine skattepapirer og skatteoplysninger. Her vil banken tjekke efter gæld til det offentlige.
  5. Du er villig til at betale lånet tilbage, og har råderum i din økonomi til det.

OBS: Det er ikke sikkert, at låneudbyderen vil have alle disse oplysninger, men i værste tilfælde kan det være et krav før du kan få godkendt din ansøgning.

Hos langt de fleste banker der tilbyder SMS lån skal du ansøge via NemID. Det er smart, da du ikke skal printe din låneansøgning og underskrive den i hånden, efterfølgende scanne den og sende den via e-mail eller post. Det skulle man i gamle dage, og der kunne det godt tage flere uger at få godkendt sin ansøgning. Med NemID går der ikke mere end en time fra du har ansøgt til du er godkendt.