Hvornår får man penge tilbage i SKAT?

Du får penge tilbage fra SKAT: 3 april 2020.

Har du ikke fået dine penge tilbage i SKAT kan du ringe til dem på: +45 72221818

Tidsplanen for hvornår man får penge tilbage i SKAT afhænger af dine skatteoplysninger. Generelt gælder det, at hvis du skal have under 100.000 kroner tilbage i SKAT får du dem udbetalt d. 3 april 2020. Hele tidslinjen er således:

 • Januar modtager SKAT oplysninger fra fx. arbejdsgivere og banker.
 • Februar samler SKAT de modtagne oplysninger og laver skatteberegninger.
 • Marts er årsopgørelsen klar og man kan logge ind i TastSelv og se om du skal have penge tilbage
 • April (præcis 3. april 2020) bliver pengene fra SKAT udbetalt
 • Maj er deadline for at rette i årsopgørelsen
 • Juli er der deadline for at udfylde udvidet selvangivelse
 • Juli er der frist for indbetaling af restskat

Tjek om du skal have penge tilbage på SKAT.dk

Får du ikke udbetalt din overskydende skat d. 3 april skal du ikke være bange. Der kan være mange årsager til dette som fx hvis du mangler at udfylde oplysningsskema, hvis beløbet du skal have tilbage er over 100.000 kr. eller hvis din ægtefælde har gæld til SKAT eller det offentlige.

SKAT vil gerne være helt sikker på at din overskydende skat sker på lovligt grundlag og derfor gennemgår de din gæld inden de udtaler pengene. Det er ikke fastlagt hvor længe dette kan tage og det hjælper hverken at ringe eller skrive til SKAT for at fremskynde sin sag.

Jeg har ikke fået en årsopgørelse for 2020 – hvad gør jeg?

Hvis du ikke har fået en årsopgørelse skal du bare slå koldt vand i blodet. Det kan skyldes mange ting, og behøves ikke nødvendigvis at være dårligt. Det kan fx. være at du (eller din samlever) har egen virksomhed, at du har indtægter fra udlandet eller har boet i udlandet i noget af året. Har du dette vil SKAT manuelt gennemgå dine skattepapirer og dette kan tage længere tid. Du kan læse mere om at du ikke har fået en årsopgørelse her.

Hvor udbetales overskydende SKAT?

Din overskynde skat – hvis du har nogen – bliver automatisk udbetalt til din NemKonto. Hvis du vil ændre hvor SKAT (og andre offentlige instanser) udbetaler dine penge skal du ændre din NemKonto på deres hjemmeside her.

SKAT sætter overskydende skat op til 100.000 kr. ind på din Nemkonto medio april. Overskydende skat over 100.000 kr. bliver også sat ind på din Nemkonto, men det tager lidt længere tid.

Hvis du eller din ægtefælle skylder penge til det offentlige, bruger SKAT din overskydende skat til at betale af på gælden. Hvis du har penge til gode herefter, tager udbetalingen længere tid.

14 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • Linda Fevre Larsen on 5. april 2020 at 10:51
  • Svar

  Hej
  Jeg har ikke fpet mit overskydende skat tilbage hvorfor ikke

  1. Hej Linda

   Det kan være fordi du har gæld til SKAT eller offentlige instanser. Ring til SKAT på 70 15 73 04 for at få en afklaring.

   Med venlig hilsen,
   Camilla

  • Birgitte Dalgaard on 6. april 2020 at 13:01
  • Svar

  Jeg havde et skyld til børnepenge, og de er fra trukket mit overskyedende skat.. jeg har derfor ikke fået penge tilbage fra skat.. skal stadig have 6000 tilbage, og vil høre hvornår jeg kan forvente dem tilbage?

  1. Hej Birgitte

   Det er normalt d. 1 september hvis du har gæld eller lign. til SKAT eller gældsstyrelsen. Du kan ringe til dem på telefon: +45 70157304

   Med venlig hilsen,
   Camilla

  • Else Posin on 6. april 2020 at 13:14
  • Svar

  Hej . Jeg er blevet bedt om at oplyse tab/ gevinst ved salg af aktier i 2019 . Min mand gik bort i 2018 han har stået for købet og jeg har overhovedet ikke begreb om hvornår , i hvilket pengeinstitut de er købt og hvad de kostede . Det er jo ret så mange år siden de blev købt . Hvordan skal jeg forholde mig ? Venlig hilsen Else Posin Hovedvejen 168 Glostrup .

  1. Hej Else

   Normalt vil banken selv indberette dette til SKAT men det lyder som om, at dette ikke er sket i dit tilfælde.

   Du har desværre ikke andet valg, end at ringe rundt til de forskellige banker som din mand har brugt. Måske du kan finde nogle gamle regninger eller lignende?

   Du kan også ringe til SKAT på 72 22 18 18 mellem 9 og 16.

   Med venlig hilsen,
   Camilla

  • Lone Holst on 7. april 2020 at 13:54
  • Svar

  Jeg har desværre ikke modtaget penge tilbage i skat. Jeg vil gerne have oplyst, hvad det skyldes?
  Mvh
  Lone Holst

  1. Hej Lone

   Det kan vi desværre ikke oplyse her hos Tempest.dk. Men du kan ringe til SKAT på 72 22 18 18 mellem 9 og 16 i hverdagene.

   Du skal være opmærksom på, at der kan være lang ventetid grundet frigivelsen af årsopgørelsen samt et underbemandet kundeservice pga. coronavirus.

   Med venlig hilsen,
   Camilla

  • Malou on 8. april 2020 at 7:07
  • Svar

  Du skrev til en anden borger herinde at folk med gæld eller lignende først modtager omkring d. 1 september… er det en fejl Du har skrevet september? For det kan da ikke passe vi først får vores skat så sent tilbage. Og hvis det ikke er en fejl, hvorfor den nye ændring? Har da aldrig fået mine skattepenge på sent. Og har ringet uafbrudt siden mandag og man kan ikke få fat på skat eller gæld overhovedet. Kender ingen der kan få fat på dem.

  1. Hej Malou

   Sådan har reglerne altid været. Sidste dag man får dem udbetalt er d. 1 september – men du kan være heldig, at de når at gennemgå din sag inden da. Alle sager med gæld skal igennem et ekstra tjek, og derfor har de sat deadline d. 1 september.

   Med venlig hilsen,
   Camilla

  • Charlotte nielsen on 15. maj 2020 at 9:24
  • Svar

  Hej jeg går o venter på at få mine penge ?
  Hvilken dato tro i at i kommer at genudbetale dem

  1. Hej Charlotte

   Senest d. 1 september 🙂 Ring til SKAT på +45 70157304 og hør dem ad.

   Med venlig hilsen,
   Camilla

  • Frank on 21. maj 2020 at 13:11
  • Svar

  Får vi Ranter for vors penge i ikke har udbetalt I nu ? For vi skal jo give for hvad vi skylder og er jo jer der selv rattet hvad vi skal betale og ander ikke hvordan men et par gange har i trukket 55 procent og nu skal jeg have 271588 til bage og gider enlig ikke vente på mine ejerne penge ?

  1. Hej Frank

   Der er desværre ikke nogle renter på de penge SKAT skylder dig. Men du kan ringe til SKAT på 72 22 18 18 mellem 9 og 16 i hverdagene.

   Med venlig hilsen,
   Camilla

Skriv et svar

Your email address will not be published.