Kan man optage et kviklån trods RKI?

Det er ikke umuligt at tage et kviklån, hvis man er RKI-registreret, men det tager som regel noget tid at finde låneudbydere, der er villige til at give dig lånet. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på, at lån der tilbydes til ansøgere, der er registrerede som dårlige betalere, som regel er meget dyrere end andre kviklån.

Ønsker man at tage et lån, selvom man er RKI-registreret, er den nemmeste løsning oftest at finde en bank eller online låneudbyder, der er villige til at lade ansøgere optage lånet gennem en kautionist.

En kautionist er en anden person – med en mere stabil økonomi – der er villig til at hæfte for lånet, hvis ansøgeren ikke er i stand til at betale af. Der er desuden nogle banker, der er villigere til at låne til RKI-registrerede, hvis ansøgeren kan dokumentere en form for sikkerhed i forbindelse med lånet.

Det er dog sjældent anbefalelsesværdigt at søge om nye lån, hvis man er RKI-registreret. Her er det i stedet afgørende at fokusere på at få skabt en stabil økonomi og afbetale nuværende lån hurtigst muligt. Dette kan for eksempel gøres ved at anskaffe sig et fuldtidsarbejde, tage flere vagter på et nuværende job og lægge et budget for at se, hvilke udgifter der kan skæres ned på i hverdagen.