Kviklån – Se de nye kvik lån i 2020

Et kviklån er til dig, der ønsker et mindre lånebeløb hurtigt. Det kan for eksempel være, du har mistet din mobiltelefon eller computer, og har brug for en ny med det samme. I så fald, kan kviklånet være en god løsning. Kviklånet er dog også en lånetype, der er kendt for at have en flere skjulte gebyrer, og derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i alle de vilkår og udgifter, der forbundet med forskellige lån, før du starter ansøgningsprocessen.

Hvad er et kviklån?

Kviklånet har fået sit navn, fordi det er et lån, du kan tage på ingen tid. Som regel tager hele processen ikke mere end en dag – fra du ansøger til pengene er på din konto. Til gengæld er lånebeløbene ofte en smule lavere end ved de fleste andre typer lån. Der er altså tale om små, hurtige lån, som for eksempel kan dække en mistet cykel eller computer, eller betale for den ferie, du længe har drømt om.

Kviklånet udbydes som regel af online udbydere, og det er sjældent nødvendigt at stille nogen form for sikkerhed, når du tager lånet. Samtidig stilles der ofte meget få krav til ansøgeren, og langt de fleste vil altså blive godkendt til et kviklån. Den største hindring for at blive godkendt, er, hvis du er registreret i RKI som dårlig betaler. Her er der dog alligevel nogle få udbydere, der er villige til at lade dig optage lån trods RKI-registrering.

Blandt andet fordi der ikke stilles nogen sikkerhed, er kviklånet ofte forbundet med en del “skjulte” gebyrer og udgifter, som kan være svære at gennemskue, når lånet tages. Derfor er det vigtigt at undersøge lånets samlede omkostninger. Dette kan du gøre ved at se på lånets ÅOP, som er et tal, der viser lånets “Årlige Omkostninger i Procent.”

Hurtig udbetaling og nem ansøgningsproces

Kviklån er som nævnt kendt for deres nemme ansøgningsproces og hurtige udbetaling. Som regel skal du blot udfylde en række basale informationer omkring dig selv og din økonomi og indtaste dit NemID. Herefter vil låneudbyderen lave et kredittjek for blandt andet at sikre sig, at du ikke er RKI-registreret. Dette sker ofte helt automatisk gennem dit NemID, hvilket betyder at godkendelsesprocessen sjældent tager mere end et par timer. Hvis du godkendes vil pengene i mange tilfælde være på din konto efter få timer. Dette veksler naturligvis fra udbyder til udbyder. Nogle udbetaler med det samme, hvis du ansøger over weekenden eller sent om aftenen, mens du hos andre skal vente til næste bankdag. Som udgangspunkt er udbetalingen dog forholdsvis hurtigt, og det er således det ideelle lån, hvis du har brug for penge på kontoen med det samme.

Hvad koster et kviklån?

Det er svært at sige præcis, hvad et kviklån koster, da det varierer fra låneudbyder til låneudbyder. Der er dog en række variable, som er vigtigt at kigge på for at afgøre, hvad et kviklån vil komme til at koste dig. En af disse er naturligvis renten – en lav rente er altid fordelagtig og kan være en god indikation på om lånet er billigt eller ej. Når det kommer til kviklån, er der dog ofte en række “skjulte” gebyrer, som det er vigtigt at være opmærksom på. Det kan for eksempel være månedlige administrationsgebyrer eller meget store oprettelsesgebyrer. Derfor er det vigtigt at se på lånets ÅOP.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og siger således noget om lånet samlede omkostninger i løbet af et år. Det er derfor dette tal, der kan sige præcis, hvor dyrt et lån er. Et lån kan nemlig have en forholdsvis lav rente, men have så høje månedlige gebyrer, at det alligevel bliver en dyr affære. Låneudbydere er forpligtede til at oplyse ÅOP, og derfor vil du altid kunne finde dette tal, når du overvejer at ansøge om lånet. Brug altså ÅOP til at sammenligne de forskellige lån for at finde det, der er billigst.

Med kviklån kan du komme ud og shoppe til Black Friday!

De billigste kviklån

For at finde ud af hvilke kviklån, der er de billigste lige nu, er det, som nævnt, nødvendigt at se på ÅOP. Hvor billigt lånet er, har dog også altid noget at gøre med lånets løbetid. Jo længere du bruger på at betale det af, jo dyrere bliver det. Derfor er det en god idé at sætte en løbetid, der er så kort som mulig. Læg et budget, der skaber overblik over din økonomi, og afgør hvor meget du har råd til at afdrage månedligt. Vælg herefter en løbetid, der matcher det beløb, du har mulighed for at betale hver måned. For mange er det fristende at sætte en meget kort løbetid, fordi den månedlige ydelse på lånet falder jo længere tid, du bruger på at betale det af. Men samlet set, er det vigtigt at være opmærksom på, at du altid vil ende med at betale mere, når løbetiden er lang. Derudover er det aldrig en god idé at lade mindre lån køre over adskillige år, da det kan føles som om et lille lån aldrig nogensinde bliver afbetalt.

Hvilke krav skal jeg leve op til for at kunne tage et kviklån?

Kviklån er kendt for at have en forholdsvis lempelig ansøgningsproces, hvor de fleste bliver godkendt. Der er dog stadig en række helt basale krav, som du næsten altid skal leve op til, hvis du ønsker at optage et lån hos kviklåns-udbydere: Du skal altid være over 18 år gammel for at få lov at låne – nogle udbydere sætter endda aldersgrænsen en smule højere, da der således er større chance for at ansøgeren har en stabil økonomi. Derudover er det næsten altid et krav, at du har et NemID, dansk adresse og sommetider også dansk telefonnummer. Nogle udbydere specificerer også, at det er nødvendigt at have en aktiv e-mail adresse. Sidst men ikke mindst kræver stort set alle udbydere, at du ikke er registreret i RKI. Det er dog muligt at omgå dette krav i nogle få tilfælde, hvilket du kan læse mere om i det følgende afsnit.

Kviklån trods RKI-registrering

Det er ikke umuligt at tage et kviklån, hvis man er RKI-registreret, men det tager som regel noget tid at finde låneudbydere, der er villige til at give dig lånet. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på, at lån der tilbydes til ansøgere, der er registrerede som dårlige betalere, som regel er meget dyrere end andre kviklån. Ønsker man at tage et lån, selvom man er RKI-registreret, er den nemmeste løsning oftest at finde en bank eller online låneudbyder, der er villige til at lade ansøgere optage lånet gennem en kautionist. En kautionist er en anden person – med en mere stabil økonomi – der er villig til at hæfte for lånet, hvis ansøgeren ikke er i stand til at betale af. Der er desuden nogle banker, der er villigere til at låne til RKI-registrerede, hvis ansøgeren kan dokumentere en form for sikkerhed i forbindelse med lånet.

Det er dog sjældent anbefalelsesværdigt at søge om nye lån, hvis man er RKI-registreret. Her er det i stedet afgørende at fokusere på at få skabt en stabil økonomi og afbetale nuværende lån hurtigst muligt. Dette kan for eksempel gøres ved at anskaffe sig et fuldtidsarbejde, tage flere vagter på et nuværende job og lægge et budget for at se, hvilke udgifter der kan skæres ned på i hverdagen.

Kviklån med 30 gratis dage

Der er desværre ikke nogle lån, der er gratis. Hos nogle låneudbydere, er det dog muligt at få de første 30 dage rentefrit. Dette kan gøre det nemmere at afbetale lånet den første måned. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis gør lånet billigere end andre lån samlet set. Derfor er det vigtigt at se på lånets ÅOP, før du automatisk siger ja til et lån, fordi det reklamerer med at være gratis de første 30 dage. Desuden er det som regel kun, hvis det er første gang, du tager et lån hos udbyderen, at du har ret til en rentefri måned. Tilbuddet vil oftest kun være fordelagtigt, hvis du tager et meget lille lån, der ikke løber over mere end et par måneder – også her bør du dog sætte dig ind i lånets eventuelle skjulte gebyrer, før du siger ja til lånevilkårene.

Det skal du overveje før, du tager kviklån

Et kviklån bør kun tages, hvis du har luft i din økonomi til at afbetale det. Mange tager desværre kviklån, når de er i meget desperate økonomiske situationer, og har derfor svært ved at betale det tilbage. Her bør du i stedet gøre, hvad du kan for at få et fuldtidsjob eller tage flere vagter på dit nuværende job. Derudover er det vigtigt, at du kun tager et kviklån, hvis du har brug for noget specifikt. Det er ikke en god idé at tage det, fordi du lige har brug for lidt ekstra penge at bruge her og der i en periode. Kviklån kan være forholdsvis dyre, og derfor er det vigtigt, at beslutningen er velovervejet og nødvendig, før du begynder at ansøge.