Kviklån – Nemt, sikkert og hurtigt

Et kviklån er til dig, der ønsker et mindre lånebeløb hurtigt. Det kan for eksempel være, du har mistet din mobiltelefon eller computer, og har brug for en ny med det samme. I så fald, kan kviklånet være en god løsning. Kviklånet er dog også en lånetype, der er kendt for at have en flere skjulte gebyrer, og derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i alle de vilkår og udgifter, der forbundet med forskellige lån, før du starter ansøgningsprocessen.

Hvad er et kviklån?

Kviklånet har fået sit navn, fordi det er et lån, du kan tage på ingen tid. Som regel tager hele processen ikke mere end en dag – fra du ansøger til pengene er på din konto. Til gengæld er lånebeløbene ofte en smule lavere end ved de fleste andre typer lån. Der er altså tale om små, hurtige lån, som for eksempel kan dække en mistet cykel eller computer, eller betale for den ferie, du længe har drømt om.

Kviklånet udbydes som regel af online udbydere, og det er sjældent nødvendigt at stille nogen form for sikkerhed, når du tager lånet. Samtidig stilles der ofte meget få krav til ansøgeren, og langt de fleste vil altså blive godkendt til et kviklån. Den største hindring for at blive godkendt, er, hvis du er registreret i RKI som dårlig betaler. Her er der dog alligevel nogle få udbydere, der er villige til at lade dig optage lån trods RKI-registrering.

Blandt andet fordi der ikke stilles nogen sikkerhed, er kviklånet ofte forbundet med en del “skjulte” gebyrer og udgifter, som kan være svære at gennemskue, når lånet tages. Derfor er det vigtigt at undersøge lånets samlede omkostninger. Dette kan du gøre ved at se på lånets ÅOP, som er et tal, der viser lånets “Årlige Omkostninger i Procent.”

Hvor hurtigt kan jeg få udbetalt et kviklån?

Kviklån er som nævnt kendt for deres nemme ansøgningsproces og hurtige udbetaling. Som regel skal du blot udfylde en række basale informationer omkring dig selv og din økonomi og indtaste dit NemID. Herefter vil låneudbyderen lave et kredittjek for blandt andet at sikre sig, at du ikke er RKI-registreret. Dette sker ofte helt automatisk gennem dit NemID, hvilket betyder at godkendelsesprocessen sjældent tager mere end et par timer.

Hvis du godkendes vil pengene i mange tilfælde være på din konto efter få timer. Dette veksler naturligvis fra udbyder til udbyder. Nogle udbetaler med det samme, hvis du ansøger over weekenden eller sent om aftenen, mens du hos andre skal vente til næste bankdag. Som udgangspunkt er udbetalingen dog forholdsvis hurtigt, og det er således det ideelle lån, hvis du har brug for penge på kontoen med det samme.

Et kviklån er dumt at tage, da det er mega dyrt…

Rasmus Klump

Hvad koster et kviklån?

Det er svært at sige præcis, hvad et nyt kviklån koster, da det varierer fra låneudbyder til låneudbyder. Der er dog en række variable, som er vigtigt at kigge på for at afgøre, hvad et kviklån vil komme til at koste dig. En af disse er naturligvis renten – en lav rente er altid fordelagtig og kan være en god indikation på om lånet er billigt eller ej.

Når det kommer til kviklån, er der dog ofte en række “skjulte” gebyrer, som det er vigtigt at være opmærksom på. Det kan for eksempel være månedlige administrationsgebyrer eller meget store oprettelsesgebyrer. Derfor er det vigtigt at se på lånets ÅOP.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og siger således noget om lånet samlede omkostninger i løbet af et år. Det er derfor dette tal, der kan sige præcis, hvor dyrt et lån er. Et lån kan nemlig have en forholdsvis lav rente, men have så høje månedlige gebyrer, at det alligevel bliver en dyr affære.

Låneudbydere er forpligtede til at oplyse ÅOP, og derfor vil du altid kunne finde dette tal, når du overvejer at ansøge om lånet. Brug altså ÅOP til at sammenligne de forskellige lån for at finde det, der er billigst.

Med kviklån kan du komme ud og shoppe til Black Friday!

Hvad er de billigste kviklån?

For at finde ud af hvilke nye kviklån, der er de billigste lige nu, er det, som nævnt, nødvendigt at se på ÅOP. Hvor billigt lånet er, har dog også altid noget at gøre med lånets løbetid. Jo længere du bruger på at betale det af, jo dyrere bliver det. Derfor er det en god idé at sætte en løbetid, der er så kort som mulig. Læg et budget, der skaber overblik over din økonomi, og afgør hvor meget du har råd til at afdrage månedligt. Vælg herefter en løbetid, der matcher det beløb, du har mulighed for at betale hver måned.

For mange er det fristende at sætte en meget kort løbetid, fordi den månedlige ydelse på lånet falder jo længere tid, du bruger på at betale det af. Men samlet set, er det vigtigt at være opmærksom på, at du altid vil ende med at betale mere, når løbetiden er lang. Derudover er det aldrig en god idé at lade mindre lån køre over adskillige år, da det kan føles som om et lille lån aldrig nogensinde bliver afbetalt.

Hvilke krav er der ved kviklån?

Kviklån er kendt for at have en forholdsvis lempelig ansøgningsproces, hvor de fleste bliver godkendt. Der er dog stadig en række helt basale krav, som du næsten altid skal leve op til, hvis du ønsker at optage et lån hos kviklåns-udbydere: Du skal altid være over 18 år gammel for at få lov at låne – nogle udbydere sætter endda aldersgrænsen en smule højere, da der således er større chance for at ansøgeren har en stabil økonomi.

Derudover er det næsten altid et krav, at du har et NemID, dansk adresse og sommetider også dansk telefonnummer. Nogle udbydere specificerer også, at det er nødvendigt at have en aktiv e-mail adresse. Sidst men ikke mindst kræver stort set alle udbydere, at du ikke er registreret i RKI. Det er dog muligt at omgå dette krav i nogle få tilfælde, hvilket du kan læse mere om i det følgende afsnit.

Kan man få rentefri kviklån?

Der er desværre ikke nogle lån, der er gratis. Hos nogle låneudbydere, er det dog muligt at få de første 30 dage rentefrit. Dette kan gøre det nemmere at afbetale lånet den første måned. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis gør lånet billigere end andre lån samlet set. Derfor er det vigtigt at se på lånets ÅOP, før du automatisk siger ja til et lån, fordi det reklamerer med at være gratis de første 30 dage.

Desuden er det som regel kun, hvis det er første gang, du tager et lån hos udbyderen, at du har ret til en rentefri måned. Tilbuddet vil oftest kun være fordelagtigt, hvis du tager et meget lille lån, der ikke løber over mere end et par måneder – også her bør du dog sætte dig ind i lånets eventuelle skjulte gebyrer, før du siger ja til lånevilkårene.

Hvad skal jeg overveje før jeg optager et kviklån?

Et kviklån bør kun tages, hvis du har luft i din økonomi til at afbetale det. Mange tager desværre kviklån, når de er i meget desperate økonomiske situationer, og har derfor svært ved at betale det tilbage. Her bør du i stedet gøre, hvad du kan for at få et fuldtidsjob eller tage flere vagter på dit nuværende job.

Derudover er det vigtigt, at du kun tager et kviklån, hvis du har brug for noget specifikt. Det er ikke en god idé at tage det, fordi du lige har brug for lidt ekstra penge at bruge her og der i en periode. Kviklån kan være forholdsvis dyre, og derfor er det vigtigt, at beslutningen er velovervejet og nødvendig, før du begynder at ansøge.

Der kan være mange grunde til at optage et kviklån. Et kviklån er en løsning for dig, der ønsker at låne et mindre beløb og ønsker en hurtig ansøgningsproces. Det kan være at du er stødt på nogle uforudsete udgifter, eller måske er din telefon eller computer gået i stykker, og du har akut brug for en ny. I sådanne tilfælde kan et kviklån være en rigtig fin løsning, men det er vigtigt at være opmærksom på kviklånets vilkår og udgifter.

Kan kviklån udbetales på 1 time?

Et kviklån kan komme i mange former og størrelser, og kan fungere som løsninger til forskellige behov. Dertil hører også forskellige omkostninger ved de forskellige kviklån, hvilke er vigtige at være indforstået med. Tag for eksempel et sms lån, som er et kviklån, der udbetales på under én time og som ikke kræver nogen længere ansøgningsproces.

Du skal bare bruge dit NemID og kort efter har du pengene på din konto. Dog er dette lån også et af de dyreste lån man kan tage. Dette skyldes blandt andet, at lånet skal betales tilbage på meget kort tid og har typisk en meget høj rente. Derfor er det vigtigt at undersøge hvilke forhold, der følger med de forskellige typer kviklån. Der kan være stor forskel på renter, gebyrer og tilbagebetalingsperioder. Nogle kviklånsløsninger er enormt dyre, og bør kun tages ved akut behov for penge. Det kan derfor være en god idé at overveje dit lånebehov, og dermed hvilket lån der passer til dig.

Brug Tempest til at få et overblik de mange lånemuligheder. Det kan være umådelig svært at navigere og orientere sig i internettets mange tilbud og online låneudbydere. De lover alle sammen noget forskelligt, og det kan være svært at gennemskue hvad der er bedst og billigst. Hos Tempest får du hjælp til at finde den bedste og billigste låneløsning, der passer til netop dit behov.

Du får vigtig information om diverse lånetyper, samt en vejledning til at forbedre eller stabilisere din personlige økonomi. Du finder også guides, der hjælper dig med at forstå RKI-registret og en forståelse for hvorfor du er havnet i registret til at starte med. Du får hjælp til at lægge en plan for din økonomi, og får et indblik i hvad der kræves for at komme ud af RKI-registeret. Tempest har mange forskellige finansielle samarbejdspartnere, som blandt andet hjælper dig med at opnå økonomisk stabilitet eller optage hurtige forbrugslån.

Hvor lang tid tager det at ansøge?

Kviklånet udbydes primært af online låneudbydere, og processen foregår derfor over internettet og er meget nem og ligetil. Du kan søge lånet hjemmefra på computeren eller endda på din smartphone. Du skal blot udfylde en ansøgningsblanket med en række basale informationer om dig selv og din økonomi, og derefter indtaste dit NemID.

Låneudbyderen tjekker at du ikke er registreret i RKI, hvilket som regel sker automatisk gennem dit NemID. Hvis du bliver godkendt til et kviklån, vil pengene efter kort tid være på din konto. Såfremt du godkender lånekontrakten selvfølgelig. Hvis du bliver godkendt til et lån, betyder det i princippet at du bliver tilbudt et lån. Det er op til dig om du vil acceptere deres tilbud. Vælger du at accepterer lånetilbuddet, bliver pengene udbetalt på din konto efter kort tid. Nogle låneudbydere udbetaler pengene med det samme, hvor med andre skal du vente til næste bankdag.

Nogle enkelte kviklån, som for eksempel et strakslån, udbetaler lånebeløbet på enormt kort tid. Normalt kan man risikere at skulle vente til næste hverdag med at få udbetalt lånet, men med disse typer kviklån bliver pengene udbetalt straks – uanset om det er weekend eller helligdag. Dette kan være en fordel hvis du oplever et akut behov for penge, og dette kan jo være tilfældet både i en weekend eller på en helligdag.

Det kan være dine vandrør springer i påsken, og at det af gode grunde ikke kan vente til næste hverdag. Med et strakslån kan du løse problemet på ingen tid. Det er dog vigtigt, at være opmærksom på de dyre omkostninger ved et strakslån.

Hvad er det bedste kviklån?

Om du skal tage et kreditlån eller et kviklån afhænger af dit behov og din økonomiske situation. Med et kreditlån har du mulighed for at låne et større beløb end med et kviklån. Derfor kan kreditlånet være en god løsning, hvis du for eksempel ønsker at købe ny bolig. Det primære forskel mellem et kviklån og et kreditlån er at, når du optager et kreditlån stiller du din ejendom som sikkerhed.

De fleste kviklån har ikke noget krav om, at du stiller nogen form for sikkerhed. Med et kreditlån skal du altså have noget ejendom af værdi, som kan fungere som låneudbyderens sikkerhed, hvis du ikke kan tilbagebetale lånet.

Et kreditlån optages gennem et realkreditinstitut, hvor pengene pantsættes i fast ejendom.  I modsætning til et lån taget gennem banken, er et kreditlån afhængig af obligationsmarkedet. Med andre ord finansieres et kreditlån ved udstedelse af obligationer, som sælges til forskellige investorer. Disse obligationer svarer til det lånte beløb, og renten på lånet påvirkes af udbud og efterspørgsel på obligationsmarkedet.

Det vil altså sige, at værdien af obligationerne påvirker renten på dit lån. Værdien af obligationerne har også en direkte indflydelse på størrelsen af lånets restgæld. Det betyder altså at udbud og efterspørgsel på de finansielle markeder bestemmer, hvad det koster at optage et kreditlån.

Hvad er løbetiden på et kviklån?

En anden nævneværdig forskel på et kviklån og et kreditlån er lånet rentesats. Når du optager et kviklån, kender du typisk renten på dit lån i hele lånets løbetid. Det er en fast rente, som ikke ændrer sig undervejs. Eller også er det en debitorrente, som du gerne skulle vide hvor ofte stiger og med hvor meget. Ved et kreditlån kan du vælge mellem en fast rente eller en variabel rente.

Hvis du vælger et kreditlån med fast rente, kender du også renten på dit lån hele lånets løbetid, ligesom med et kviklån. Men renten vil typisk være højere, end hvis du vælger et kreditlån med variabel rente. En variabel rente betyder, at renten påvirkes af de finansielle markeder. Renten kan altså både stige og falde i løbet af lånets løbetid. Et kreditlån med variabel rente giver typisk mulighed for at få den laveste ydelse det første år.

Ydelsen bliver automatisk mindre, hvis kreditrenten falder. Men til gengæld er der også en risiko for at ydelsen stiger, hvis kreditrenten stiger. Det er derfor vigtigt at tage højde for, hvor ofte renten tilpasses, når du optager et kreditlån med variabel rente.

Kan man få både fast og variabel rente?

Uanset om du vælger et kviklån, et kreditlån med fast rente eller et kreditlån med variabel rente er det en god idé at undersøge de forskellige løbetider og rentesatser, samt hvilke stiftelsesomkostninger der er ved oprettelse af lånet. Den samlede ydelse afhænger nemlig af lånetypen, tilbagebetalingstiden, renter og eventuel kurs på obligationer bag lånet.

Det kan også være at det er en helt anden type lån, der passer bedst til dit behov. Sørg derfor også at undersøge andre muligheder hos for eksempel din bank. Flere låneformidlere og banker tilbyder vejledning og professionel rådgivning angående lån. Det kan være svært at få overblik over alle lånemuligheder og diverse omkostninger. Derfor kan det være en stor hjælp at søge professionel rådgivning.

Desuden kan det være en rigtig god idé at lægge et budget. På den måde får du et overblik over din økonomi, og du får et indblik i hvor meget du har råd til at afbetale på et lån. Et budget kan hjælpe dig med at vurdere, hvor højt et beløb du har råd til at låne og hvor lang en løbetid lånet skal have, for at du har råd til det. Også selvom du ikke skal tage et lån, er det godt at holde styr på din økonomi med et budget. Pengene har det med at forsvinde uden man rigtig ved hvad de er blevet brugt på. Med et budget kan du altid holde styr på økonomien, og du kan finde ud af hvor der for eksempel er plads til at spare.

Er du usikker på hvordan du lægger et budget, kan du sikkert få en hjælpende hånd fra familie eller venner. Men det behøver ikke være en uoverskuelig opgave. Brug dine kontoudtog fra det sidste år til at klarlægge din udgifter og indtægter, og ret til hvis nogle forhold har ændret sig. Ellers tilbyder de fleste banker også hjælp til økonomisk planlægning og budgetlægning.

Kan jeg bruge kviklån ved større lånebehov?

Et kviklån er ikke oplagt til brug ved større lånebehov. For det første er et kviklån et forholdsvis dyrt lån, og jo højere lånebeløb, des dyrere bliver lånet i sidste ende. Hvis du ønsker at låne til en ny bil eller bolig, er et kreditlån eller et almindeligt banklån bedre. Vælger du for eksempel at optage et boliglån gennem banken, skal du være opmærksom på at du selv skal kunne lægge en procentdel af lånebeløbet. Du skal altså have en mindre kapital selv, før du kan få lov at låne af banken.

Banken vil typisk også kræve at du kan stille sikkerhed for lånet. Du skal med andre ord have noget af værdi, som kan fungere som sikkerhed, hvis du ikke formår at betale lånet tilbage. Dette skal du til gengæld ikke ved et kviklån. Med et kviklån kan få penge på kontoen med få klik, og du skal ikke stille nogen form for sikkerhed. Dette resulterer derfor også i højere renter og højere generelle omkostninger, når du tager et kviklån frem for et almindeligt banklån.

Hvad kan jeg bruge kviklån til?

De fleste typer af kviklån tilbyder ikke meget høje lånebeløb. Derfor vil du blive nødt til at optage flere forskellige kviklån for at kunne finansiere en ny bolig eller bil. Lad være med det. Det ender med at blive en ualmindelig dyr omgang, som kan blive svær at betale tilbage. Kviklånet egner sig bedst til lån af et mindre beløb, som du ønsker at få udbetalt hurtigt. Det kan for eksempel være, at din cykel er gået i stykker, og du er afhængig af at kunne cykle på arbejde.

I sådan et tilfælde kan det virke omstændigt at gå omkring banken, for at låne penge. I stedet kan det være en nem og hurtig løsning med et kviklån. Det kan også være at du gerne vil have råd til din drømmeferie. Her kan det også være en nem løsning med et kviklån. Desuden skal du ikke redegøre for hvad du vil bruge pengene på, når du optager et kviklån. Det skal du typisk ved et almindeligt banklån. Alternativt kan du også optage et større forbrugslån til betaling af bil eller bolig. Dog er forbrugslån typisk en del dyrere end et boliglån gennem din bank.

Hjælper I med økonomisk rådgivning?

Ønsker du at optage et større lån, så er det en god idé at henvende dig hos din bank. Her kan du få rådgivning om den bedste lånetype for dig og din økonomi, og du kan få beregnet hvor meget du har råd til at låne og med hvilken rente. Banken hjælper dig med at udarbejde en låneplan, og du undgår at låne ud over din egen tilbagebetalingsevne. Det er også en mulighed at optage et almindeligt forbrugslån.

Med et forbrugslån kan du låne et højere beløb, men lånet er stadig frit. Du skal altså ikke redegøre for hvad pengene skal bruges til, og du behøver typisk heller ikke at stille nogen form for sikkerhed.

Undgå også at tage større lån, for at tilbagebetale et andet eller flere andre lån. Dette gælder også lån taget i banken. Det kan ende med at blive et bundløst hul, som aldrig bliver fyldt op, og i sidste ende vil du blive registreret i RKI. Sørg i stedet for at få stabiliseret din økonomi, så du kan tilbagebetale gælden på bedst mulig vis.

Det kan også være en god idé, at søge hjælp hos din bank. De kan som regel hjælpe dig med at lægge et budget. Et budget kan hjælpe dig med at finde ud af hvilke udgifter, du kan skære ned på eller helt fjerne. Det kan også være at du bliver nødt til at påtage dig mere arbejde.

Hvordan fungerer et kviklån?

Et kviklån har som regel en meget nem og overskuelig ansøgningsprocess, hvor de fleste bliver godkendt. Det er de bagvedliggende forhold, der kan være lidt sværere at gennemskue. Det er en god idé at undersøge og sammenligne forskellige låneudbydere. På den måde har du nemmere ved at finde den bedste og billigste løsning for dig.

Når du har fundet en låneudbyder, kan du gå i gang med ansøgningsprocessen. Her skal du udfylde personlige oplysninger om dig selv og din økonomi, og til sidst godkende ansøgningen med dit NemID.

Derefter foretager låneudbyderen en vurdering af, hvor meget du kan låne ud fra flere forskellige forhold. Dette kaldes en kreditvurdering, og kan være afgørende for om du kan få lov til at låne penge, og i så fald hvor mange og til hvilken pris. De tjekker blandt andet dine økonomiske forhold, lånets størrelse og længden af tilbagebetalingsperioden.

Ud fra disse forhold bliver en lånekontrakt udarbejdet. Hvis dit kreditvurdering er høj, får du tilbudt en bedre lånekontrakt end hvis din kreditvurdering er lav. Hvis har flere lån i forvejen eller anden gæld, så falder dit kreditvurdering. Dog kan du forbedre din kreditvurdering ved at få stabiliseret din økonomi og få betalt din gæld eller ved at samle dine lån et sted.

Er der nogen yderligere omkostninger ved kviklån?

Ud over lånets renter, er der en del yderligere omkostninger ved et kviklån. Det er nemt at blive vildledt af låneudbyderens gode tilbud. Det kunne for eksempel være et løfte om, at du kan få de første 30 dage gratis eller at du slipper for at betale administrative gebyrer. Det er derfor vigtigt at kigge på lånets ÅOP. Dette står for Årlige Omkostninger i Procent og fortæller dig om lånets samlede pris. Lad dig derfor ikke snyde af gode tilbud, da det sagtens kan ende med at blive dyrere end et andet kviklån.

En god idé kan være at sammenligne flere låneudbydere, og måske ansøge flere steder, så du får det bedste tilbud. Der findes flere hjemmesider, som sammenligner lånene for dig. Både inden du ansøger, men der findes også nogle der tilbyder at sende din ansøgning til flere låneudbydere på én gang, og derefter sende dig de bedste lånetilbud. 

Når du har optaget et kviklån, tilbagebetaler du typisk et fast beløb hver måned. Dette beløb består både af det lånte beløb, men også af lånets renter og renters renter. Dette kører som regel automatisk indtil lånet er helt tilbagebetalt. Sørg for at holde dig inden for det bestemte tilbagebetalingstid, så du undgår ekstra gebyrer. Hvis du ikke formår at betale dit lån tilbage i overensstemmelse med din låneaftale, kan låneudbyderen opkræve rykkergebyrer og gældsrenter.

Hvis du fortsat ikke formår at betale, kan låneudbyderen sende din sag til inkasso. Sker dette, vil du blive pålagt sagsomkostningerne oven i de penge du allerede skylder. I sidste ende kan du risikere at blive registreret i RKI, hvilket gør det meget svært for dig at låne penge i fremtiden. Hvis du bliver registreret i RKI, bliver du registreret som dårlig betaler. Der er derfor ikke mange låneudbydere, der tilbyder lån til RKI-registrerede. 

Læs lånekontrakten grundigt

Det er vigtigt at du læser lånekontrakten igennem inden du godkender låneaftalen. I lånekontrakten kan du nemlig se de faktiske vilkår, beløb og gebyrer der gælder for netop dit lån. Vær opmærksom på det beløb, der står i lånekontrakten, da det er det beløb du skal betale hver måned. Overvej om du har luft i din økonomi til at betale beløbet hver måned i hele lånets løbetid. Det er nemlig ikke sikkert at det er helt det samme beløb, som der stod i låneberegneren på låneudbyderens hjemmeside.

I lånekontrakten kan du også se hvilke gebyrer, der skulle være ved eventuel misligholdelse af låneaftalen. Altså hvilke gebyrer der er, hvis du for eksempel ikke betaler dine afdrag til tiden. Det kunne være rykkergebyrer, inkassogebyrer eller lignende. Selvom du måske er sikker på at du betaler lånet som aftalt i lånekontrakten, kan det være en rigtig god idé at være informeret om proceduren og eventuelle ekstra gebyrer, hvis nu du skulle risikere ikke at kunne betale til tiden. Det er vigtigt at vide præcis hvad du går ind til, når du optager et nyt lån.

Drop kviklån hvis du er registreret i RKI

Selvom det ikke er umuligt at tage et kviklån, når du er registreret i RKI, er det sjældent en god idé. Der findes ikke ret mange låneudbydere, der er villige til at godkende dit lån, hvis du er RKI-registreret.

RKI står for Ribers Kredit Information, og hvis du skylder penge til det offentlige eller ikke betaler dine regninger, bliver du registreret som dårlig betaler i RKI. Derfor er der ikke ret mange låneudbydere, der er interesseret i at give dit et lån hvis du fremtræder i registret. Desuden er de lån, der tilbydes til RKI-registrerede ansøgere, en hel del dyrere end almindelige kviklån.

Hvis du er RKI-registreret er det vigtigt at du fokuserer på at få stabiliseret din økonomi. Dette gør du bedst ved at få tilbagebetalt dine nuværende lån hurtigst muligt. Men det er ikke altid lige så nemt at gøre, som det er sagt – tværtimod. Hvis du har et timelønnet eller provisionslønnet job, så sørg for at tage flere vagter. Eller hvis du har et deltidsjob, så find et fuldtidsjob.

Hvis du slet ikke har noget job, kan du blive nødt til at finde et. Det kan godt være at du bliver nødt til at gå på kompromis med typen af arbejde. Men husk, at det blot er for en stund og det hjælper dig på længere sigt. Sørg for at lægge et budget og lav eventuelt nogle mål for at spare mere i hverdagen.

Find stedet hvor du kan spare penge

Det er nemmere at finde steder at spare end man skulle tro, og selv de små ting kan gøre en forskel i den lange ende. Prøv for eksempel at lave en madplan, og lav færre ture ned til supermarkedet. Gå på tilbudsjagt og gå gerne i flere forskellige butikker, for at finde alle varerne til den billigste pris. På den måde undgår du også at købe ting, som du ikke rigtig har brug for.

Drop også fastfood og restaurantbesøg. Det er meget billigere at lave mad selv – især hvis du laver større portioner og spiser rester. Prøv desuden også at gennemgå alle dine abonnenter. Har du brug for dem alle? Er der nogen du ikke bruger længere? Eller måske findes der billigere løsninger. Det samme gælder for streamingtjenester. Måske du ikke behøver både Netflix, Viaplay og HBO.

Det kan også være en god idé, at søge hjælp hos din bank. De kan som regel også hjælpe dig med at lægge et budget. Hvis du har mange forskellige lån, kan du med stor fordel få lagt dem sammen, og på den måde mindske den samlede rente.

Hvis du lægger dine lån sammen, kan du slippe for en del gebyrer. For eksempel vil kun skulle betale ét opkrævningsgebyr frem for tre, hvis du har tre forskellige lån. Når du har betalt din gæld, bliver du slettet fra RKI-registret. Sørg for at få en kvittering på at din gæld er betalt, og husk også at bede firmaet om at slette dig hos RKI. Det er nemlig firmaets opgave, og ikke din.

Glemmer du at bede firmaet om at slette dig fra registret, vil du automatisk blive fjernet efter fem år.

Lån ikke penge hvis du er registreret i RKI

Det er på ingen måde anbefalelsesværdigt at søge om lån, hvis du er registreret i RKI. Men hvis du alligevel er fast besluttet om at gøre det, er den nemmeste løsning typisk at finde bank eller online låneudbyder, der er villig til at lade dig optage lånet gennem en kautionist.

En kautionist er en person med en mere stabil økonomi, der er villig til at hæfte for dit lån, hvis du ikke selv er i stand til at betale det. Ellers er der også nogle banker, der er villige til at låne til RKI-registrerede personer, hvis ansøgeren kan dokumentere en form for sikkerhed for tilbagebetaling af lånet. Men inden du beslutter dig for at søge lån som RKI-registreret, bør du overveje om det i sandhed er den bedste løsning for dig og din økonomi. 

Desuden bør du aldrig låne penge, for at kunne betale din gæld. Hvis du har gæld og er registreret i RKI, så sørg for at få betalt din gæld af først. Der findes som sagt få låneudbydere, der tilbyder lån til personer der er RKI-registrerede. Dog er det aldrig en god idé, at betale en gæld af med et andet lån. Du kan ende med at skylde endnu flere penge, og i sidste ende havne i en ond cirkel af gæld, der kan være ufattelig svær at komme ud af.

Du kan sammenligne lån fra forskellige banker

Der findes rigtig mange muligheder, for dig der ønsker at låne penge. Først og fremmest er det en god idé at finde ud af hvilken type lån, der passer bedst til dit behov og din økonomiske situation. Står du og skal købe en ny bil eller bolig, eller måske renovere nuværende bolig, er det en god idé at optage et boliglån eller billån hos din egen bank. Det er en langsommere process end for eksempel et kviklån, men et kviklån bør ikke bruges ved større lånebehov.

Tag kun kviklån til mindre beløb

Et kviklån egner sig bedst, når du ønsker et mindre lånebeløb. Det kan for eksempel være til en ny cykel eller computer. Det kan også bruges, hvis du blot står og mangler lidt ekstra penge mellem hænderne. Dog kan det også være en god idé med en kassekredit, hvis ekstra lommepenge er dit behov.

Med en kassekredit får du et mindre beløb til rådighed hver måned, men du behøver ikke bruge dem alle. Desuden skal du kun betale renter af det beløb, du rent faktisk bruger. En kassekredit er et slags lån, som du tager gennem banken. Processen er igen lidt længere end med et kviklån. En ulempe ved kassekreditten dog være, at det kan være svært at holde overblikket over ens forbrug. 

Finder du ud af at et kviklån er den bedste løsning for dig, bør du undersøge markedet først. Inden du optager et kviklån, så sørg for at sammenligne lån fra forskellige låneudbydere. Der kan nemlig være meget stor forskel på kviklån og hvad de koster. Der findes utallige låneudbydere, der forsøger at tiltrække dig med gode tilbud og favorable lave renter. Dog kan disse lån gemme på diverse ekstra omkostninger, som gør at lånet alligevel ikke er så billigt, som de prøver at få det til at se ud.

Hvem kan optage kviklån?

Næsten alle kan blive godkendt til et kviklån. Kviklånet er især kendt for den nemme ansøgningsprocess og de lave krav for ansøgeren. Derfor kan du godt blive godkendt til et kviklån, selvom du for eksempel er i gæld. Derimod kan det være meget svært, hvis du ønsker at tage et almindeligt banklån, hvis du har en stor gæld. Der er dog en række basale krav, som du skal opfylde, hvilke typisk gælder for alle låneudbydere.

Først og fremmest skal du være fyldt 18 år. Nogle låneudbydere har valgt at hæve aldersgrænsen en smule. Dette gør de for at sikre sig, at ansøgeren har en mere stabil økonomi og dermed nemmere kan tilbagebetale lånet. Det kan altså være lidt svært at få godkendt et lån hvis du kun er 18 år. Ikke mindst at blive godkendt til et lån af banken. Så hvis du ønsker at låne penge, men stadig er ung, så er et kviklån den nemmeste løsning.

Er NemID et krav?

Derudover er det som regel også et krav, at du har et NemID og dansk adresse. Mange kviklån udbydere kræver også at du enten har dansk statsborgerskab eller at du har boet i Danmark i minimum ét år. Ind imellem kræves det også at du har et dansk telefonnummer og en aktiv e-mailadresse.

For nogle låneudbydere kan det også være et krav med en bestemt månedlig indkomst som minimum. Dette kræver de, for igen at sikre at du kan betale lånet tilbage. Derfor kan det også være svært at optage et kviklån, hvis du ingen indkomst har eller har en meget lav indkomst. Dog er det ikke umuligt, men du typisk blive tilbudt et lån med en høj rente.

Næsten alle låneudbydere kræver, at du ikke er RKI-registreret. Der findes nogle få, der vil godkende et lån til dig, selvom du er registreret i RKI. Dog kan det langt fra anbefales. Sørg i stedet for at få stabiliseret din økonomi, og få eventuelt hjælp til det i banken. Et kviklån bør kun optages hvis du har luft i din økonomi, og ikke som en løsning på røde tal og minus på kontoen. 

Du bestemmer hvad du vil bruge pengene på

Ved mange lånetyper skal du redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Det kan også være at lånet er designet til en bestemt udgift, som for eksempel et boliglån eller billån. Men med et kviklån skal du ikke redegøre for, hvad du bruger pengene på. Der er måske nogle ting, der er mere fornuftige at bruge lånte penge til, men i princippet er det helt op til dig. Og du bestemmer hvor mange penge du vil låne. Så længe det er inden for den lånegrænse låneudbyderen har angivet. Det kan være du har brug for lidt mere økonomisk frihed, eller måske er du gået en hård tid i møde økonomisk og ønsker mere fleksibilitet. Her er kviklånet en fin løsning.

De fleste banker kan også finde på at godkende eller afvise din låneansøgning på baggrund af lånets formål. Det er nemlig ikke altid kun din økonomi, der er afgørende. Men med et kviklån kan du i princippet låne så mange penge, du har lyst til, uden nogen behøver vide til hvad. Det er helt op til dig, om pengene skal bruges til den nyeste smartphone eller en ferie til de varme lande.

På den måde er det også nemmere at låne penge gennem et kviklån. Med et kviklån får du hele lånebeløbet udbetalt på én gang, men der er heller ingen der siger, at de alle skal bruges på én gang eller med det samme. Dog kan det være en god idé ikke at låne mere end du skal bruge, da et kviklån er et relativt dyrt lån. Derfor bør du heller ikke optage et kviklån, for blot at have stående på en opsparing.

Mange grunde til at optage et kviklån…

Der kan være rigtig mange grunde til at optage et kviklån. Det kan være at opvaskemaskinen er gået i stykker eller bilen skal repareres. Det er ikke alle, der har overskuddet i deres økonomi til at betale uforudsete udgifter, og derfor kan det være en nem løsning med et kviklån. Låneprocessen går nemlig rigtig hurtigt, og du kan derfor løse dit økonomiske problem på ingen tid. Hvis det er et akut problem, duer det ikke altid med banken, da det som regel kan have en del behandlingstid og du kan i værste fald blive afvist et lån.

Det kan også være, at du bare må have den nyeste, flotteste computer på markedet. Eller måske har du altid drømt om at have en playstation. Kviklånet behøver ikke bruges på praktiske ting. Kviklånet er et slags forbrugslån, dog typisk på et lavere beløb end et almindeligt forbrugslån, og som navnet antyder, skal det bruges til forbrug. Om det er at erstatte en defekt opvaskemaskine eller købe den brudekjole du altid har drømt om, er ikke afgørende for om du bliver tildelt et kviklån.

Det er helt op til dig hvad pengene bruges på. Og pengene behøver heller ikke nødvendigvis være til dit eget forbrug. Det kan være du gerne vil forkæle din børn eller få råd til en lidt dyrere fødselsdagsgave til kæreste eller ægtefælle. Dog kan det ikke anbefales at optage et kviklån på vegne af andre, da det er dig der skal hæfte for det, hvis det ikke bliver tilbagebetalt.

Det er dog stadig vigtigt at være opmærksom på kviklånets udgifter og vilkår. Et kviklån kan være mere nødvendig i nogle tilfælde end andre. En defekt opvaskemaskine kræver en lidt mere akut løsning, end for eksempel en luksus ferie til Gran Canaria. Så hvis du ikke har luft i din økonomi, er det måske ikke den bedste løsning med et kviklån.

Kviklånet er kendt for sine mange ekstra gebyrer og høje renter. Og selv hvis du finder et kviklån med en relativ lav rente, skal du være opmærksom på eventuelle skjulte gebyrer. Dette kan for eksempel være et højt oprettelsesgebyr eller et månedligt administrationsgebyr. For at få overblik over lånets samlede omkostninger, skal du kigge på lånets ÅOP – Årlige Omkostning i Procent. 

Det er svært at gennemskue din ÅOP

Det kan være enormt svært at gennemskue alle disse mulige faldgruber, og det er derfor meget hjælpsomt at kigge på lånets ÅOP. Alle låneudbydere er forpligtede til at oplyse ÅOP på deres lån, og tallet kan fortælle dig præcis hvad dit lån kommer til at koste om året. ÅOP angiver, hvor stor en procentdel af dit årlige fradrag, der går til renter og gebyrer på dit lån. Procentdelen medtager også rentetilskrivningen og alle de gebyrer, der tilskrives lånet i løbet af et år. Lånets ÅOP skal altså helst være så lav som mulig, for at sikre at lånet er billigt.

Når du skal finde et kviklån, så brug lånets ÅOP til at sammenligne de forskellige lån, og find det der sammenlagt er billigst. Der findes også mange hjemmesider, som kan hjælpe dig med dette. Hjemmesiderne giver dig et overblik over de forskellige låneudbydere og hvilke lån de tilbyder. Det kan også være en god idé, at søge lån hos flere låneudbydere, for at finde frem til det bedste tilbud. Husk at selvom du sender en ansøgning om lån, så skal den godkendes før den er gyldig, og du forpligter dig altså ikke til noget, før du har godkendt en låneplan. Der findes også hjemmesider, som tilbyder at sende din ansøgning til mange flere låneudbydere på én gang, og derefter sender dig de bedste tilbud. På den måde gør de arbejdet for dig, og slipper for selv at søge 10 forskellige steder.

De samlede kreditomkostninger ved et kviklån afhænger også af lånets løbetid. Jo længere tid du bruger på at betale det tilbage, des dyrer bliver det. Dette skyldes blandt andet, at du betaler renter og gebyrer i flere måneder, end hvis lånet har en kort løbetid. Det kan derfor være en god idé at vælge en kort løbetid, så lånet kan blive så billigt som muligt. Dog skal løbetiden kun være så kort, at det stadig er muligt for dig at betale den månedlige ydelse. Lav eventuelt et budget, så du får overblik over din økonomi. På den måde kan du bedre vurdere hvor meget du har råd til at afdrage hver måned. Det kan selvfølgelig være, at du er nødsaget til at vælge en længere løbetid, for at få råd til lånet. Hvis dette er tilfældet, skal du bare være klar over de forlængede omkostninger. Dette er dog ikke gældende ved lån med kortfristede kassekreditter, som har en tilbagebetalingsperiode på tre måneder.

Få en fast debitorrente med et kviklån

Med et kviklån har du mulighed for at få en fast debitorrente. Debitorrenten blev i gamle dage blevet omtalt som effektiv rente – disse to begreber betegner altså det samme. Begge er et udtryk for en debitorrente med en variabel rente. En variabel rente betyder at renten kan ændre sig alt efter situationen på det finansielle marked.

Debitorrenten er ikke altid den samme fra låneudbyder til låneudbyder. Ligesom med alle andre renter, afgifter og gebyrer bestemmes det af låneudbyderen og de finansielle markeder. Debitorrenten er altså en del af lånets samlede omkostning, og viser lånets årlige rente inklusive renters rente. Debitorrenten varierer alt efter hvor ofte der er rentetilskrivning på lånet.

Hvis renten bliver tilskrevet månedligt, vil debitorrenten være højere, end hvis renten bliver tilskrevet halvårligt eller årligt. En tilskrivning af renten betyder en forøgning af renten. Så renten forøges altså for eksempel hver måned eller hvert halve år. Det er klart, at hvis renten stiger hver måned, vil renten i sidste ende blive dyrere, end hvis den kun stiger én gang hvert halve år. Dog kommer det selvfølgelig an på hvor meget renten stiger. 

Låneeksempel på 10.000 kr.

Hvis du for eksempel har et lån på 10.000 kr. med en årlig rente på 10%. Og hvis renten tilskrives hvert halve år, bliver den årlige debitorrente 10,25 %. Stiger renten derimod hver måned, bliver den årlige debitorrente 10,47%.

Ligesom rentesatsen og lånets ÅOP, kommer debitorrenten nogle gange an på den individuelle vurdering af låneren. Debitorrenten afgøres ud fra din økonomi, og bestemmes af den enkelte låneudbyder.

Vælger du et kviklån med en debitorrente, er det altså en god idé at undersøge hvor ofte renten tilskrives. Dette er særligt med lånets løbetid in mente. Hvis lånet løber over tre år, er det meget relevant for dig at vide om renten tilskrives hver måned eller hvert år. Hvis dit lån løber over tre måneder, er det måske knap så relevant. Dog skal du stadig tjekke at renten ikke stiger med for eksempel 40 % hver måned. Så kan du helt sikkert finde et billigere lån hos en anden låneudbyder. 

I sidste ende er det dine behov der sætter grænsen

Som bekendt er det nemt at låne penge. Især med et kviklån. Såfremt du opfylder låneudbyderens basale krav, kan du i princippet låne lige så meget du vil. Om du har behov for 10.000 til en ny computer eller 50.000 til din drømmeferie, er op til dig. På den måde er det faktisk dit behov, der sætter grænsen for hvor meget du skal låne. Dog er det vigtigt at understrege, at du ikke bør låne ud over dit behov eller ud over din tilbagebetalingsevne. Der er ingen grund til at låne flere penge end du skal bruge. Det kan være dyrt at tage et lån, især hvis det er et kviklån, så derfor bør du ikke låne mere end nødvendigt.

Dit behov bestemmer lånetypen. I sidste ende er det nemlig dit behov, der afgøre om du skal tage et kviklån eller et forbrugslån. Har du brug for et mindre beløb hurtigt, så har du måske behov for et kviklån. Måske har du akut behov for penge, og et smslån er måske den helt rigtige løsning for dig. Hvis du blot kunne tænke dig lidt flere penge mellem hænderne og lidt flere lommepenge, så kan en kassekredit med fordel være en løsning. Sørg for at undersøge alle muligheder, og find det der passer til dit behov. Det vigtigste er blot at være klar over lånets omkostninger. Derefter er det helt op til dig at finde ud af hvilket lån, der passer til netop dit behov.

Det kan også være værd at overveje om du overhovedet har behov for at tage et lån. Hvis behovet for eksempel ikke er akut, kan det måske bedre betale sig for dig at spare et beløb op. Dog kan det måske være svært at spare op på egen hånd, og et lån kan måske fungere som en omvendt opsparing. Så i stedet for at lægge et beløb til side hver måned, og til sidst have nok penge til at købe det du gerne vil, kan du købe det du gerne vil først med et lån, og så afdrage et beløb hver måned. Dog vil det samlede beløb blive højere, når du tager et lån. Men det er måske en nemmere løsning for nogle.

Det kan også være en mulighed at gøre begge dele. Altså eventuelt spare et beløb op og låne penge. På den måde behøver du måske ikke låne så meget, som hvis du ikke havde sparet lidt penge op. Det kan også være nemmere for dig at nå dit mål på den måde. Det er de færreste der kan spare 100.000 kr. sammen – det kommer i hvert fald til at tage lang tid. Men hvis du nu kan spare 20.000 kr sammen og så låne 80.000 kr. På den måde vil det både være billigere for dig at låne og nemmere at få betalt tilbage. 

Tempest er til så du let kan finde et kviklån

Med Tempest får du hjælp til at finde den bedste løsning til dit lånebehov. De mange låneudbydere og lånetilbud, kan være svære at navigerer i. Derfor kan det være en god idé med lidt overblik. Dette hjælper Tempest blandt andet med. Hos Tempest finder du information om diverse lånetyper og vejledning til at forbedre din økonomi. Udførlige guides hjælper dig til at forstå, hvordan du kommer ud af RKI-registreret. Det er dog ikke guides der fikser problemet på én dag, men de hjælper dig med at lægge en plan for din økonomi, og hjælper dig med at blive klogere på hvorfor du er registreret i RKI til at starte med, og hvad der skal til for at komme ud af registeret igen.

Tempest kan også hjælpe dig med at få overblik over hvilke boliglån, der er det bedste for dig og dit behov. Eller hvordan du bedst får betalt udbetalingen på din bil. Tempest har flere forskellige finansielle samarbejdspartnere, som kan hjælpe dig med at opnå økonomisk stabilitet, optage hurtige forbrugslån eller finansiering af en ny bil.

Hvis du skal bruge 10.000 kroner på at få økonomisk stabilitet er det godt givet ud.

Fra Michelle på 22 år

Få et skarpt overblik over online lån og find en beskrivelse af de forskellige lånemuligheder. Bliv klogere på hvad et kviklån er og hvad et kviklån indebærer. Det kan være svært at holde styr på kviklånets mange faldgruber, og hvad hvad du skal holde særligt godt øje med, når du vælger at optage et kviklån. Lær også at kende forskel på et kviklån og et forbrugslån. De minder nemlig rigtig meget om hinanden. Begge lån er et frit lån, som du ikke skal redegøre for. Du kan altså bruge pengene på lige det du har lyst til. Et forbrugslån tilbyder som regel lidt højere lånebeløb end et kviklån.

Det kan også være at du leder efter det nemmeste lån, du kan finde. Tempest guider dig gennem både SMS lån og lån uden ansøgning. Begge lånetyper kræver meget lidt fra ansøgeren og er enormt hurtige at søge. SMS-lånet er godt nok et meget dyrt lån, men det kan være brugbart hvis du står og mangler penge her og nu. Med SMS-lånet har det aldrig været nemmere at låne penge, da du – som navnet afslører – kan låne penge over mobilen. SMS-lånet er også et frit lån, og du kan derfor bruge pengene på det du har lyst til. SMS-lånet er særligt godt ved helt akutte behov, da lånebeløbet udbetales inden for én time – også i weekenden og på helligdage.

Lån uden ansøgning gør hele låneprocessen endnu nemmere. Du skal blot bruge dit NemID, og låneudbyderen kan få alle de nødvendige oplysninger derigennem. Med dit NemID og direkte samtykke til SKAT, kan den online låneudbyder lave individuelle kreditvurderinger lynhurtigt. På den måde er den gammeldags ansøgning ikke længere så relevant, og kan virke næsten overflødig. Denne løsning er især effektiv, når du vil undersøge flere lån på samme tid. I stedet for at indsende ansøgning efter ansøgning til forskellige låneudbydere, kan du nemt ansøge direkte via dit NemID. Det kan nemlig være en god idé at undersøge markedet ved at søge om lån fra flere låneudbydere, og på den måde finde det bedste og billigste lån.

Et strakslån er ligesom et SMS lån et lån, du får udbetalt rigtig hurtigt – typisk bliver det udbetalt inden for én time. Men ligesom SMS lånet, er straks-lånet et meget dyrt lån. Det kan derfor være en bedre idé med en anden lånetype, hvis behovet ikke er akut. Er behovet til gengæld akut, kan et strakslån nemt løse dette. Et strakslån er en straksoverførsel, og kan være en bankoverførsel på helt op til 500.000 kr. Du skal dog være opmærksom at en straksoverførsel ikke kan fortrydes. Et strakslån bør kun tages i helt akutte tilfælde, da strakslånet altid kommer med meget høje renter.

Tempest finansieres gennem et samarbejde med flere online banker i Danmark, og er derfor helt gratis for dig som forbruger. Du skal altså ikke betale penge til Tempest, for at få gavn af deres mange ydelser. Med andre ord, hvis du vælger at ansøge om lån gennem Tempest, modtager Tempest en betaling fra den pågældende bank eller låneudbyder, for at have henvist dig som kunde. Du kan derfor benytte dig af alle Tempests muligheder uden at skulle betale noget for det. Tempest er en låneformidler, og det er altså ikke Tempest du låner penge af. Tempest fungerer blot som et mellemled mellem forbrugeren og låneudbyderen, og har den primære funktion at gøre låneprocessen nemmere for dig.

Find også diverse blogindlæg på Tempests hjemmeside, som kan hjælpe dig med at få svar på mange af dine spørgsmål. Store som små. Det kan være alt fra hvordan man skifter bank til en guide i hvordan du tager SU-lån. Du finder også en rigtig god guide til hvordan du kan spare mere i hverdagen.

Læs mere om kviklån:

Kan man optage et kviklån trods RKI?

De samlede kreditomkostninger ved kviklån

Kan det betale sig at låne penge?

Hvad gør jeg hvis min ansøgning bliver afvist?

Hvad er ÅOP ved kviklån?

Er der nogen yderligere omkostninger ved kviklån?

Er der nogen fordele ved kviklån?

Hvilke fordele og ulemper er der ved kviklån?

Hvilke gebyrer er der ved kviklån?