Tilbage til Lån penge nu – En låne guide fra Tempest

Lån til ny lejlighed – Andelslejlighed & Ejerlejlighed

Er det tid til at flytte hjemmefra, eller vil du gerne flytte i lejlighed kræver det et lån. Det er de færreste som har råd til at købe en ny lejlighed kontant, og derfor går man i banken og låner pengene. De fleste banker vil gerne låne dig 80% af lejlighedens værdi, og du skal derfor selv komme med 20% kontant til at købe lejligheden. Har du ikke de 20% skal du ud og tage et forbrugslån eller kviklån for at kunne købe din lejlighed.

Hvor meget kan jeg låne til lejlighed?

Det er meget svært at sige præcis hvad du kan låne til en lejlighed uden først at se på din økonomi. Som tommelfingerregel kan du låne din årsløn (før skat) gange 6. Tjener du derfor 300.000 kr. om året før skat vil du kunne låne 1,8 millioner kroner.

Er du i tvivl om du kan låne de penge du har brug for er det bedste du kan gøre er at ansøge om lånet, og se hvad banken siger til din økonomi. Her hos Tempest har vi samlet lån du kan finde til lejlighed med en ÅOP helt ned på 5%. Det findes ikke meget billigere end dette.

Når du låner penge til en ny lejlighed er det meget vigtigt at du undersøger priserne i flere banker. Din egen bank er ikke altid den billigste, og mange vælger deres egen bank fordi “det er nemmest” og tænker ikke på hvor mange penge de kan spare på lånet. Overvej derfor grundigt, om det ikke er en god idé at tage fat i andre banker og få dem til at give et tilbud.

Når du har fundet det sted du gerne vil låne penge skal du blot sende din ansøgning afsted. Det gør du ved at vælge en af de mange partnere listet her på Tempests hjemmeside. Alle partnere er godkendt af Tempest som internetbanker du kan stole på.

Hvad er ydelsen på et lejlighedslån?

Ydelsen på et lejligheds lån skifter alt efter hvor meget du har lånt. Vi kan prøve at give dig nogle cirkapriser, men det varierer enormt meget alt efter hvilket slags lån du har, og hvor mange penge du har lånt. Hvis du f.eks. låner 3 millioner kroner skal du regne med omkring 15.000 kroner i afdrag om måneden. Det er derfor en god idé at have en partner eller en roommate at dele sin lejlighed med, da det er de færreste mennesker som kan betale 15.000 kroner i afdrag på sit lån. Hertil kommer så huslejen eller ejerafgift månedligt for sin lejlighed. De går til fællesudgifter som man har i sin andelsforening eller til en gårdmand hvis man bor i en ejerlejlighed.