Tilbage til Lån penge nu – En låne guide fra Tempest

Lån til nyt hus eller byggegrund

Går du med overvejelser om at bygge dit eget hus kræver det et lån. Du kan låne flere millioner til at bygge et nyt hus – det hele afhænger af din nuværende økonomi. Du kan ikke tage et forbrugslån til at bygge hus, da det kræver mange flere penge. Læs mere i denne artikel om hvordan du kommer videre med at låne til dit nye drømmehus.

Byg nyt hus for 1 million

Tænker du at bygge hus for en million kroner kræver det et lån i banken. Renterne skifter meget på et realkreditlån på en million, men regn med at du skal betale mellem 1500-4000 kroner til afdrag om måneden. Skal du låne flere millioner kan du selv gange op. Det nemmeste er, hvis du ringer til din bank og spørger dem hvad din rente vil være.

Lån til nybyggeri

Nybyggeri er meget populært i dag, og derfor er der også mange banker som gerne vil låne dig penge til nybyggeri. Det kan være, at du selv har grunden til at bygge huset på, men det kan også være, at du også skal ud og låne til grunden.

Inden du ringer til banken bliver du nød til at undersøge hvor meget dit hus vil koste. Det kan være, at du ønsker et typehus – så er der gode steder af finde priser ved at søge på Google, men der er også nogle huse som er specialdesignet og de vil være meget dyre.

Hvor meget kan jeg låne til nybyg?

Hvor meget du kan låne til nybyg afhænger af din nuværende økonomi. Det er en blanding af din indkomst, din friværdi og dine nuværende udgifter. Tjener du f.eks. 300.000 før skat kan du godt låne 2 millioner kroner, og har du en partner kan du låne det dobbelte. I 2020 er det en god idé at tage lån, da renten er historisk lav.

Hvad koster det at bygge nyt hus?

Der er to store udgifter som du skal være opmærksom på når du bygger nyt hus. Den ene er udgiften til grunden, og den anden er udgiften til den virksomhed som skal bygge dit nye hus. Du kan ringe til et byggefirma og få relativt præcis pris på dit nye hus, og du kan bare gå ned til en ejendomsmægler og finde prisen på den grund du ønsker dig. Så det er ret simpelt at finde ud af hvad det koster at bygge nyt hus.

Fordelene ved at bygge nyt hus

Der er rigtig mange fordele ved at bygge et nyt hus i stedet for at renovere et gammelt. Du har mulighed for selv at ændre på grundstrukturen og derfor få lagt varme i gulvet i hele huset. Så er du fri for radiatorer som er meget populært som pladsbesparelse i nye huse og lejligheder. Derudover er der ofte ikke lige så mange reparationer på et gammelt hus.

Hvad koster et grundkøbslån

Et grundkøbslån er et lån til nybyggeri med 0% i rente. Det er tilbudt af flere banker og er det absolut billigste lån på markedet.