Hvad er lån uden ansøgning? Hvordan virker dokumentation og kreditvurdering?

Lån penge uden ansøgning og få dit lån udbetalt indenfor få timer. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men her i 2021 er det rent faktisk en mulighed. Med nye teknologier som NemID og direkte samtykke til SKAT har onlinebankerne helt nye muligheder for at lave individuelle kreditvurderinger, og en gammeldags ansøgning er ikke længer relevant.

Du er sikkert træt af at indsende ansøgninger til låneudbydere og acceptere at de skal bruge dine private oplysninger om SKAT, personlige lønforhold og så videre. Derfor har du i dag en god mulighed for at optage lån uden ansøgning direkte via dit NemID som du altid har i lommen.

Hvordan låner man penge uden ansøgning?

Hvis du er dansk statsborger, har du et NemID. Allerede her er det nemt for dig at sende låneansøgninger afsted hvor du ikke skal skrive et ord. Dit NemID giver dig mulighed for automatisk at låne ind og på under fem minutter sende en automatisk ansøgning til lige den lånudbyder du ønsker. Her vil banken automatisk generere en kreditvurdering af din nuværende økonomi.

Har banken brug for yderligere oplysninger vil de spørge om dokumentation eller skatteoplysninger som du frivilligt kan sende til dem. Er du under 18 år skal du ofte have lavet en kreditvurdering af din økonomi. Det kan være fordi du er på SU eller ikke har haft mulighed for at opbygge dig en solid økonomi.

Kan man låne uden kreditvurdering?

I Danmark er det lovpligtigt at du får lavet en kreditvurdering inden du optager et lån. Finanstilsynet kræver, at der bliver lavet individuelle kreditvurderinger af alle ansøgninger, og derfor vil der også automatisk blive lavet en kreditvurdering af din økonomi når du via NemID sender din ansøgning. Alle banker har strenge krav, og det er derfor en god idé at ansøge hos flere af vores partnere på én gang så du er sikker på, at modtage minimum én godkendt ansøgning.

Når du får lavet en kreditvurdering af din økonomi, er der over 20 faktorer som påvirker den. Derfor kan du selv gøre en hel del for at få en god kreditvurdering. Her har vi listet de 5 vigtigste ting som du skal have styr på når du vil have en god kreditvurdering af banken:

  1. Din løn skal være fast og jo højere løn jo lavere rente vil du kunne få på dit lån. Du skal også kunne fremvise lønsedler fra de sidste 3 måneder og en gyldig kontrakt på dit nuværende arbejde.
  2. Din alder er vigtig for din kreditvurdering. Jo yngre du er, jo længere tid har du til at betale dit lån af. Derfor er det faktisk godt at være ung når du skal optage lån.
  3. Dine faste udgifter er punkt nummer tre. Du skal kunne fremvise et budget, og dine faste udgifter skal kunne give mening for din økonomi.
  4. Har du gæld til SKAT vil det have negativ indflydelse på din personlige kreditvurdering.
  5. Ejer du en bil, ejerlejlighed, andelslejlighed eller lignende kan dette bruges som sikkerhed eller pant for dit lån. Det vil påvirke din kreditvurdering positivt.
Lån uden sikkerhed, kreditvurdering eller samtykke til SKAT

Skal man stille sikkerhed og dokumentation?

Har du ikke mulighed for at stille sikkerhed eller fremvise dokumentation når du ansøger kan du overveje at give banken samtykke til din skatteoplysninger. På den måde kan banken automatisk se dine dokumenter fra SKAT og tjekke om du har gæld. Det skal de bruge for at kunne lave din individuelle kreditvurdering som vi tidligere har skrevet om.

Når man ansøger om et lån skal man give banken samtykke til at læse din skatteoplysninger fra skat.dk, indsende dine sidste 3 lønsedler og lave et budget. Så udregner de en “kredit-score” for dig. Udover dette, ser de på dine nuværende aktiver, som f.eks. lejlighed, bil, båd eller lignende. Dette kan tage flere dage, og derfor er det meget smart at man kan få lån uden dokumentation – altså med direkte integration til din personlige skattemappe.

Med lån uden dokumentation er du fri for at indsende alle disse dokumenter. De gennemgår på dine skatteoplysninger automatisk og kan se om du har nuværende aktiver – derefter udbetaler banken dit forbrugslån på baggrund af din ansøgning.

Hvordan giver man samtykke til SKAT?

Du vil sikkert gerne optage et lån uden at give dit samtykke til SKAT. Det er ofte fordi at du har gældt til det offentlige, og her må vi desværre skuffe dig. Det er sindssygt svært at finde dette lån. Vi vil faktisk gå så langt at sige, at det er umuligt – og også enormt dumt at optage dette. Ring i stedet til din egen bank, og hør om du ikke kan tage et forbrugslån eller en kassekredit på din lønkonto. Her er både dine renter og afdrag meget lavere end normalt.

Skylder du penge til SKAT er du helt sikkert ikke interesseret i at dele dine skatteoplysninger med banken. Derfor ville derfor være rigtig fedt at have muligheden for at låne penge uden at give dem samtykke til at læse din skatteoplysninger. Hvis man kunne, så vill det sikkert fungere sådan, at du ansøger via NemID og derefter skal du klikke en boks om du vil låne med eller uden samtykke. Her klikker du “uden samtykke til skat”, og så sendes din ansøgning automatisk afsted til VISUS, Turbolån eller en tredje bank efter dit valg. Måske det kommer en dag – men indtil da må du væbne dig med tålmodighed.

Hvis du er i tvivl om de deler dine oplysninger med SKAT, skal du blot ringe til dem og spørge dem ad. Alle banker har et direkte nummer til kundeservice hvor du kan stille spørgsmål. Du har også mulighed for at bruge live-chat som de fleste banker har direkte integreret i dag. Det gør det nemt og overskueligt at kontakte kundeservice selv når du er på arbejde, i bilen eller i træningscenteret.

Underskrift til samtykke til SKAT

Hvilken kreditstatus skal jeg have for at låne penge?

På grund af finanstilsynet fokus på kviklån er der i dag mange krav til dig som låntager. Hvis du ønsker at låne uden krav til din kreditstatus, skal du først og fremmest være indstillet på at du ikke kan låne mange penge. Det er ofte små kviklån eller sms-lån på 5000 kroner eller hvis du er heldig 10000 som du kan blive godkendt til.

Banken ved hverken om du har fast løn, ejer en bil eller om du har gæld når du vil låne uden krav til din kreditstatus. Derfor er de meget bange for at låne penge, da de ønsker at få deres penge tilbage indenfor en overskuelig fremtid. Et lån kan have en løbetid fra alt fra 30 dage og til 30 år alt efter hvilken type lån du optager. Et SMS-lån er på 30 dage, og et realkreditlån er på 30 år.

Er du i tvivl om du kan få godkendt dit lån eller om din kreditstatus er god nok kan du skrive til os på kontakt@tempest.dk eller ringe direkte på +45 93999999 og så kan vi i telefonen give dig vores bud på om det vil være muligt eller ej. Bemærk at det ikke er os som låner pengene ud, så vi vil udelukkende give dig vores bud på om det vil være muligt eller ej. Vi har nemlig flere års erfaring med både kviklån, sms-lån og lån uden sikkerhed og dokumentation.

✅ Hvor hurtigt får jeg svar på min NemID ansøgning?

Du får svar på din ansøgning indenfor 1 time hos de fleste låneudbydere.

✅ Hvordan låner man uden en ansøgning?

Du låner penge uden ansøgning via dit NemID. På den måde får banken automatisk alle de oplysninger de skal bruge.

✅ Hvor mange ansøgninger kan jeg sende?

Du kan ansøge én gang til hver låneudbyder. Vi anbefaler at søge om tre af gangen – så er du sikker på at få hurtigst muligt svar.