Forbrugslån – Hvad er et forbrugslån?

Forbrugslån er det lån som du kan bruge til dit daglige forbrug. Går du med tanker om at tage et forbrugslån er du kommet til det rigtige sted. Hos Tempest har vi samlet en liste over forbrugslån så du nemt kan få en oversigt over priser, renter og gebyrer. Det bedste forbrugslån til dig afhænger meget af hvad du har brug for. Er det en lav rente eller et forbrugslån uden sikkerhed du leder efter, så har vi en partner der matcher dig.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et frit lån. Det vil sige, at du bestemmer selv hvad du vil bruge pengene til. Du skal derfor hverken præsentere et budget eller redegøre for hvad du skal bruge lånet til overfor banken. Et forbrugslån minder meget om et kviklån eller et SMS lån. Dog er forbrugslån ofte større lån på over 10.000 kr. Det kan være alt fra uforudsete udgifter, ekstra penge i julemåneden eller et lån til en længere rejse.

Hvordan finder jeg det billigste forbrugslån?

Hvis du udelukkende går efter det billigste forbrugslån, skal du kigge på ÅOP og det samlede tilbagebetalingsbeløb. Det er her du kan se, hvor dyrt det kommer til at være at låne pengene. Her er det vigtigt, at du ser om du har luft i din økonomi til at kunne betale de månedlige renter på dit lån. De fulde tilbagebetalingsbeløbet vil afhænge af din ÅOP som er de totale årlige omkostninger og dit månedlige tilbagebetalingsbeløb vil afhænge af din løbetid. Har du valgt en kort løbetid vil dit månedlige afdrag være højt, og har du valgt lang løbetid vil dit månedlige afdrag være lavere.

Hvilke nye forbrugslån kan jeg finde?

Når du ansøger om et forbrugslån kan det være en fordel at kigge på nogle af de nye lån på markedet. De kan godt være billigere end de gamle etablerede lån og der kan være penge at spare. Vi opdaterer forbrugslån her på siden to gange om måneden så du er sikker på, at du vil kunne se nye låneudbydere på listen. Det kan også være at du allerede har ansøgt og fået afslag hos nogle af partnere, så derfor er der en fordel at prøve nogle af de nye forbrugslån næste gang. Du kan ansøge ubegrænset hos de forskellige banker.

Shop online med et forbrugslån

Kan jeg optage et forbrugslån trods RKI?

Er du registreret i RKI kan du stadig godt ansøge om et forbrugslån. Du skal nok ikke sætte næsen for højt op efter et godkendt lån, men der er altid en mulig for at få godkendt sit lån når der bliver lavet en individuel kreditvurdering af din nuværende økonomi.

Når du har fundet et sted at tage dit forbrugslån, skal du sende en ansøgning. Det gør du meget nemt via dit NemID på bankens hjemmeside. Leder du efter et lån trods RKI eller kontanthjælp vil det være nemmere for dig at søge hos nogle banker som kan udbetale penge hvis du kan dokumentere sikkerhed eller en kautionist til dit lån.

Kan man få udbetalt et forbrugslån med det samme?

Når dit forbrugslån er blevet godkendt af banken, er det tid til at få dem overført til dig. Det klarer banken for dig – selv i weekender og på helligdage. Når du sender din ansøgning, angiver du samtidig hvilket kontonummer du gerne vil have pengene overført til. Det skal være en konto som er registreret i Danmark og i dit eget navn. Ansøger du via NemID vil det automatisk være din NemKonto som pengene bliver udbetalt til. Hvis du ikke ved hvor du finder dit nummer henne kan vi afsløre at det står bag på dit dankort.

Betal værksteds regningen med et forbrugslån
Betal værksteds regningen med et forbrugslån

Hvad koster et forbrugslån?

Udgiften på et forbrugslån afhænger af af mange faktorer. Som tidligere nævnt afhænger det af hvilket lån du tager og hvad ÅOP er. Derudover kommer der faktorer ind som din løbetid, om det er fast eller variabel rente og om du får betalt dine afdrag til tiden. Her er de faktorer som har indflydelse på hvad dit unikke lån vil koste:

  • Din valgte løbetid på specifikt antal måneder
  • Om der er fast debitorrente eller fast årlig debitorrente
  • Samlede kreditomkostninger (ÅOP)
  • Samlet tilbagebetalingsbeløb
  • Dit fulde lånebeløb

Det kan godt være svært at regne ud hvad et forbrugslån koster, så vores bedste råd er, at du skal klikke videre ind til ansøgningen og der kan du se præcis hvad dit forbrugslån vil koste.